Datum vandaag Tijd 14:54:51 Rotsvlinder Nijkerk 3863GL 66998 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-107

donderdag 16 augustus 2018

ZATERDAG 20|01

Appartementencomplex ontruimd in Nijkerk vanwege brand

NIJKERK - Vanwege een brand aan de Kajuit in Nijkerk zijn vrijdag op zaterdagnacht rond 03:00 uur 16 appartementen ontruimd. De brand bleek te woeden in een meterkast voor de bergingsruimte's van het pand. Meerdere personen zijn door ambulancemedewerkers nageken op roetinhalatie maar gelukkig bleek het mee te vallen.

De brandweer heeft door de sirene aan te zetten buiten meerdere bewoners kunnen wekken uit de slaap. Na enig zoekwerk bleek de brand geblust te zijn. Bewoners werden opgevangen in de hal van een naastgelegen appartementen complex en zijn later naar hotel Ambt van Nijkerk gebracht. Hoe groot de schade is moet later blijken. De brandweer heeft in elk geval een hond en meerdere vogels uit een of meerdere appartementen gehaald. Rond 07:30 uur zijn alle appartementen weer vrij gegeven. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Team brandonderzoek van de brandweer doet onderzoek.

De Nijkerkse brandweer kreeg assistentie van het korps Zwartebroek.