Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 09:58:42 Camping De Elzenhoeve Eerste Kruishaarseweg Nijkerk 3862RT 78589 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

woensdag 26 september 2018

DINSDAG 14|11

Eerste 6 extra duurzame sociale huurwoningen in Holzenbosch

De 6 woningen van Woningstichting Barneveld voldoen aan de BENG-norm

VOORTHUIZEN - Op maandag 13 november ondertekenden Liesbeth Brouwer-de Jong (directeur-bestuurder Woningstichting Barneveld) en Wouter van den Top (directeur De Bunte Vastgoed Oost BV uit Ede) een turnkey-overeenkomst. Woningstichting Barneveld neemt 6 betaalbare, extra duurzame eengezinswoningen in Holzenbosch Voorthuizen, af van De Bunte voor de verhuur. Dit gebeurt na oplevering. Het gaat om de eerste sociale huurwoningen in de nieuwe wijk Holzenbosch. Ze komen aan de Oosterkamp en voldoen aan de BENG-norm. 

 

Met een huurprijs van 592 euro voor de tussenwoningen en 710 euro voor de twee hoekwoningen, krijgen toekomstige bewoners een zeer duurzame woning. De 6 woningen van Woningstichting Barneveld voldoen aan de BENG-norm (Bijna EnergieNeutraal Gebouw). 

 

‘Deze wetgeving geldt vanaf 2021 voor nieuwe woningen. De woningen aan de Oosterkamp zijn voorzien van maatregelen die zorgen voor lage energielasten en extra wooncomfort,’ vertelt Liesbeth Brouwer-de Jong van de woningstichting. ‘De schil van de deze woningen is zeer goed geïsoleerd en er komen 10-12 zonnepanelen op het dak. Ook komt er lage temperatuurverwarming in de woningen en een mechanisch ventilatiesysteem zorgt voor een gezond leefklimaat. Bewoners krijgen bovendien via een BeNext gateway inzicht in hun dagelijks energieverbruik. Deze is aangesloten op de slimme meter in de meterkast en leest de meterstanden uit.’ 

 

Voorlichting 

De toepassing van duurzame systemen en technieken, vraagt om extra uitleg. ‘We willen bewoners net zo enthousiast maken als wijzelf zijn over het duurzame karakter van de woningen. En ze ook bewust maken van hun rol bij het bereiken van een optimaal leefklimaat door het juiste gebruik van de systemen en installaties in de woningen,’ vervolgt Brouwer-de Jong. 

Belangstellenden van de woningen krijgen daarom extra informatie, zoals een informatieve flyer bij aanvang van het aanbieden van de woningen. Ook organiseert de woningstichting een informatieavond voor de geselecteerde kandidaten en houdt huisbezoeken na oplevering. En bewoners kunnen extra informatie teruglezen in de technische omschrijving. 

 

Over de woningen 

Tussen 6 en 13 november konden woningzoekenden via de woonruimtebemiddelingswebsite huiswaarts.nu, reageren op de woningen. Ze zijn ca. 90 m², hebben twee woonlagen en een kap en drie 3 slaapkamers. De huizen zijn vormgegeven in de sobere architectuur van de jaren ’50-’60 en sluit aan op de sfeer van de rest van de wijk. De oplevering is naar verwachting in november 2018. 

 

Eerste woningen in Holzenbosch 

In nieuwbouwwijk Holzenbosch in Voorthuizen, deelgebied Holzenbrink, start De Bunte Vastgoed Oost deze maand de bouw van de eerste 40 woningen. Naast de 6 betaalbare, extra duurzame eengezinswoningen in de sociale huur voor Woningstichting Barneveld komen er 34 koop(rij)woningen.

Foto's
1/2
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie