Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 09:58:42 Camping De Elzenhoeve Eerste Kruishaarseweg Nijkerk 3862RT 78589 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

woensdag 26 september 2018

VRIJDAG 10|11

Beeldhouwer Jan Carel Koster vertelt over onze Jan [video]

Barneveld en Jan van Schaffelaar zijn met elkaar verbonden, er is een staand beeld en nu komt er een zittend beeld bij

BARNEVELD - Op dit moment legt beeldhouwer Jan Carel Koster de laatste hand aan zijn Jan van Schaffelaar, een kunstwerk dat gemaakt wordt in opdracht van de gemeente Barneveld.

 

Het zijn de laatste loodjes, maar absoluut de belangrijkste. In mei begon het proces om van de 2.000 kilo wegende diabas een beeld te vormen. Het zal niet een traditioneel standbeeld worden zoals die voor de Toren in Barneveld staat. Maar een sculptuur waar iedereen zich mee kan identificeren. Het wordt namelijk een zittende Jan van Schaffelaar die geplaatst wordt tussen het nieuw aan te brengen straatmeubilair. Hierdoor is het een 'Ridder in rust' waar men naast plaats kan nemen en waar men mee op de foto kan.

 

Op maandag 24 november wordt het beeld feestelijk onthuld op het dijkje voor het gemeentehuis van Barneveld. Maandenlang is de plek gerenoveerd en het beeld zal als de kers op de taart fungeren. Jan van Schaffelaar komt op zijn sokkel tussen twee bankjes in te zitten.

 

Video: OnlineBarneveld

Foto's
1/1
Locatie
Video's
Reacties
Albert van der zwaag zegt: spacer
Plaatsing 20 november, onthulling 24 november
10-11-17 22:58
Score: 1
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie