Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 09:58:42 Camping De Elzenhoeve Eerste Kruishaarseweg Nijkerk 3862RT 78589 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

woensdag 26 september 2018

DONDERDAG 09|11

Sneller op de fiets via de fietsroute

Minder kruisingen, aangepast wegdek en breder van opzet

BARNEVELD - Sneller op de fiets van Barneveld Zuid naar Voorthuizen en andersom. De fietsroute is een aanvulling op het lokale netwerk van fietsverbindingen. Belangrijke kenmerken zijn: minder kruisingen, aangepast wegdek en breder van opzet.

 

Delen waar dit najaar gewerkt wordt:

  • Tussen spoorlijn en Hertespoor/Wildzoom leggen we een nieuw fietspad aan. Werkend vanaf de Lunterseweg is het spoorhek vervangen, groenwerk uitgevoerd en grondwerk verzorgd. De komende periode wordt het fietspad verder aangelegd.
  • Van Zuijlen van Nieveltlaan, tussen Karwei en de spoorlijn. Op dit deel is een nieuw riool aangelegd, wordt op dit moment een waterleiding aangelegd en vervolgens het fietspad aan de kant van de even huisnummers.
  • Van Zuijlen van Nieveltlaan, tussen de Barnseweg en parkeerplaats de Vetkamp. De buitenbocht is grotendeels klaar en de werkzaamheden verleggen zich naar de binnenbocht aan de zijde van Huize de Schaffelaar.
  • Ter hoogte van de rotonde Holzenbosch wordt het fietspad langs de Baron van Nagellstraat vervangen. Het verleggen van het fietspad aan de kant van de oneven huisnummers zal naar verwachting eind november gereed zijn.

 

Aandachtspunten in de uitvoering
Het bereikbaar houden van het centrum en de aanliggende bedrijven is een belangrijk uitgangspunt voor de uitvoering van het werk. Op verschillende plaatsen en tijdens bepaalde werkzaamheden zet de aannemer in overleg met de gemeente Barneveld verkeersregelaars in om de doorstroming van het verkeer in goede banen te leiden. Ook het veilig omleiden van de fietsers vraagt om continue aandacht. Hoewel er sprake is van verkeershinder, blijft het centrum tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie