Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 15:02:38 Ongeval Letsel N301 - Barneveldseweg Nijkerk (3 Auto's) Prio Eenheid | Politie Gelderland Midden (PersInfo Regionaal)
maandag 18 juni 2018

DINSDAG 22|08

Beëdiging militairen op Raadhuisplein

Tijdens deze ceremonie leggen de nieuw geplaatste militaire de eed of belofte af

BARNEVELD - Op 24 augustus 2017 tussen 14.15 en 15.15 uur vindt op het Raadhuisplein in Barneveld weer een beëdiging plaats van militairen die tot het regiment Bevoorradings- en Transporttroepen behoren.

 

Tijdens deze ceremonie leggen de nieuw geplaatste militaire de eed of belofte af. Dit dient altijd zo spoedig mogelijk na het voltooien van de opleiding te gebeuren. Want zonder het afleggen van de eed of belofte mag een militair niet uitgezonden worden.

 

Het afleggen van de eed/belofte is een belangrijke stap voor de militair, dat hem/haar de rest van zijn/haar taakuitoefening ondersteunt. De eed/belofte zal voor het front van de ingedeelde troepen van het regiment worden afgenomen. Met overige militairen, familie en vrienden als getuige. Het afleggen van de eed of belofte gebeurt bij voorkeur midden in de Nederlandse maatschappij.

 

Bovendien is het Bevoorrading en Transportcommando gelegerd in de Generaal Majoor Kootkazerne in Stroe. De militairen van dit commando behoren dus tot de "inwoners" van de gemeente Barneveld en om daar ook wat meer bekendheid aan te geven, vindt de beëdiging niet achter de gesloten hekken van de kazerne plaats maar in alle openbaarheid op het plein voor het gemeentehuis.

 

Het merendeel van de militairen die deze dag beëdigd worden, zijn werkzaam bij het Bevoorrading en Transport Commando (B&TCo), onderdeel van de Koninklijke Landmacht. Defensie heeft voor de bevoorrading van alle missies, oefeningen en inzetten het B&TCo. Deze eenheid zorgt onder meer voor munitie, brandstof, voedsel en water.

 

Toegankelijkheid gemeentehuis

Alleen het deel van het Raadhuisplein voor het gemeentehuis is op de middag van de 24e augustus 2017 afgezet, doorgaand verkeer blijft gewoon mogelijk. Het gemeentehuis is ook gewoon open, alleen kunt u tussen 13.30 en 15.30 uur geen gebruik maken van de hoofdingang. Gedurende deze tijd kunt u naar binnen via een alternatieve ingang en deze bevindt zich schuin onder de loopbrug tussen het oude en het nieuwe gedeelte van het gemeentehuis, te benaderen vanaf de zijde waar de Hema is gevestigd.

Locatie
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie