Datum vandaag Tijd 13:41:12 Dijkje A Nijkerkerveen 3864PT 59010 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-110

zaterdag 22 juli 2017

ZONDAG 08|01

Nieuwjaarsreceptie Nijkerkse Brandweer goed bezocht

NIJKERK - De Nijkerkse brandweer moest vorig jaar 219 keer uitrukken. Dat is iets minder dan in 2015. Bovendien waren er vrijwel geen (middel)grote branden. Ook tijdens de viering van oud en nieuw is het rustig gebleven, zo meldde burgemeester Gerard Renkema tijdens de nieuwjaarsreceptie. Wel is het volgens hem een zorgpunt dat meer vrijwilligers zijn vertrokken dan dat erbij zijn gekomen.

Vertrokken zijn Koos van den Berge, Alex van Baalen, Henk van Hussel en David Dorenbos. Anneke van de Bor trad in 2016 als enige vrijwilliger van de brandweer in dienst. Verder werden door de burgemeester diploma’s uitgereikt aan vier brandweerlieden. Kevin Kloppenburg en Johan van Logchem behaalden het diploma voertuigbediener pompbediener. Corné Krijkamp en Richard van der Stouwe ontvingen het diploma chauffeur/voertuigbediener en bediener van een redvoertuig.

Tekst Kees van den Heuvel
Foto’s Aalt Guliker