Datum vandaag Tijd 02:51:22 Flat Duifhuis Kroonduif Duifhuis :01 Nijkerk 3862JK 94425 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-111

zaterdag 25 november 2017

WOENSDAG 04|01

Politie waarschuwt voor toename schuurinbraken

BARNEVELD - De politie wilt u waarschuwen voor een mogelijke toename van schuurinbraken in de buitengebieden van de gemeenten Barneveld, Nijkerk en Scherpenzeel. Daders zijn hierbij vooral op zoek naar elektrische gereedschappen en grotere goederen zoals zitmaaiers.

Sluit uw schuur daarom goed af met degelijk hang en sluitwerk. Ook verlichting met een bewegingssensor kan ongewenst bezoek uit de buurt houden.

Heeft u het idee dat er bij u of bij uw buren personen of voertuigen op het erf zijn die hier niet thuis horen? Er kan dan sprake zijn van een verdachte situatie. Schrijf kentekens op of maak een foto van de betreffende personen. Bel 112 om de politie zo snel mogelijk ter plaatse te krijgen.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en Betecom.