Datum gisteren Tijd 18:36:50 Van Zuylenlaan Hoevelaken 3871BG 66819 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-107

donderdag 16 augustus 2018

ZONDAG 04|12

Buurtbewoners grijpen vermoedelijke inbrekers in de kraag

NIJKERK - Door alerte buurtbewoners zijn twee mannen van 25 en 26 jaar in de cel beland. Zaterdagavond rond zeven uur kreeg de politie een melding dat er mogelijk werd ingebroken aan de Samuel Gerssenlaan in Nijkerk.

Een buurtbewoner zag hoe de mannen uit een tuin kwamen lopen. Hij twijfelde geen moment en zette de achtervolging in. Samen met omstanders konden de twee aangehouden worden. Toen agenten ter plaatse kwamen konden ze het duo in de boeien slaan.

In de buurt werd inbrekersgereedschap gevonden, dat waarschijnlijk door de twee verdachten is weggegooid tijdens hun vlucht. De twee hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. Ze worden verdacht van het voorbereiden van een inbraak.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en Betecom.