Datum vandaag Tijd 09:40:38 Pastoorakker Hoevelaken 3871MN 99932 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-101

woensdag 12 december 2018

DINSDAG 04|10

Jongens in de leeftijd van 14 tot en met 16 jaar handelen in drugs

NIJKERK - In een onderzoek naar de handel in drugs heeft de politie in Nijkerk drie minderjarigen aangehouden. Het gaat om jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 16 jaar uit de gemeente Nijkerk. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Bij de politie was vorige week informatie binnengekomen over de handel in onder meer XTC pillen. Bij nader onderzoek kwam een 14-jarige jongen als verdachte in beeld. Vervolgens konden nog twee anderen van 15 en 16 jaar worden aangehouden. De jongens zijn intussen over de zaak verhoord en weer aan hun ouders overgedragen. De politie heeft nog geen drugs aangetroffen maar zet het onderzoek wel voort. Meer aanhoudingen worden daarbij niet uitgesloten.

Overlast en criminaliteit bestrijden
Drugsgebruik brengt risico‚Äôs met zich mee voor de gebruiker en zijn of haar omgeving. De laatste jaren verandert de drugsproblematiek sterk. Zo zijn er meer gevaarlijke middelen op de markt en wordt duidelijk dat drugsgebruik voornamelijk onder jongeren tot ernstige problemen leidt. De regering wil overlast en criminaliteit bestrijden en jongeren bewust maken van de gevolgen van drugsgebruik. Voor meer informatie over drugsgebruik onder jongeren in Nijkerk zie www.stopdrugsnijkerk.nl

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.