Datum vandaag Tijd 09:40:38 Pastoorakker Hoevelaken 3871MN 99932 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-101

woensdag 12 december 2018

VRIJDAG 12|10

Nijkerker opgepakt na vondst wapenarsenaal

NIJKERK - Een 61-jarige Nijkerker is donderdagmiddag 11 oktober in zijn woning in Nijkerk aangehouden wegens bezit van verboden wapens. In de woning van de man werd een arsenaal aan wapens gevonden. De politie kwam de man op het spoor naar aanleiding van een anonieme tip.

De politie werd getipt toen bleek dat de 61-jarige Nijkerker een pistool via internet te koop aanbood. De politie wist de man op te sporen en heeft hem aangehouden. In zijn huis werd het betreffende pistool gevonden. Het bleek een nepwapen te zijn, dat niet van echt te onderscheiden is. Daarmee is het geschikt om mee te dreigen waardoor het bezit ervan verboden is. Bovendien stuitten agenten op een wapenstok en twee echte vuurwapens gevonden. Het ging hier om twee revolvers waarvan de loop ontklaar was gemaakt. De gevonden wapens werden in beslag genomen voor nader onderzoek. De man is later op de dag vrijgelaten in afwachting van het besluit van het Openbaar Ministerie.