Datum vandaag Tijd 18:00:18 Hv Reanimatie #slb# Van Den Bor Pluimveeslachterij Amersfoortseweg Nkv 07ch02 071180 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Nijkerk (Koppeling Voertuignavigatie)
woensdag 18 oktober 2017

MAANDAG 11|06

Brandweer bedankt!

NIJKERK - ‘Brandweer en overige hulpdiensten bedankt’, dat was de strekking maandagavond in de Nijkerkse brandweerkazerne.

Aanleiding was de tomeloze inzet die de verschillende brandweerkorpsen hebben verricht bij de grote brand op donderdag 3 mei in Nijkerk. Die avond brandde het kunststofverwerkende bedrijf SELL tot op de grond af. Zonder de goede inzet van de brandweer, die op alle momenten de juiste beslissingen nam, waren er echter nog meer bedrijfspanden verloren gegaan. En om die reden hadden de omliggende bedrijven bij wijze van dank een kunststof blok laten maken met daarin gegraveerd  ‘Met veel dank! Ter herinnering aan de tomeloze inzet van de brandweer op 3 mei 2012 in Nijkerk’. Het transparante blok van 22 kg was met een speciale techniek van binnen gegraveerd met tekst en beeld waaronder twee brandweermannen die uitbeelden hoe het vuur bestreden werd die avond. Burgemeester Renkema van Nijkerk nam als hoofd van de brandweer het "gewichtige" geschenk in ontvangst. Na de plechtigheden konden de meeste aanwezigen nog even bijpraten over hun belevenissen van die 3de mei in 2012.

MarkDV zegt: spacer
Zoals ik bij het nieuws had vermeld. Zonder de goede inzet van de hulpdiensten was het alleen maar erger geworden. Dit schouderklopje hebben ze zeker verdient. Mag ook wel een vaker een schouderklop worden gegeven aan de hulpdiensten. Ze staan altijd onder zware druk en er wordt zwaar op ze bezuinigd. Ondanks dit presenteren ze uitstekend.

Gefeliciteerd en ga vooral zo door met dit dankbare werk van jullie.
11-06-12 21:07
Score: 31